KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Yaşar Gölcü İlkokulu

Nis

23 Nisan:İçimizde sakladığımız çocuğun gün ışığını sabırsızlıkla beklediği kutlu bir gündür.Yaşar Gölcü İlkokulu yöneticileri,öğretmenleri,öğrencileri ve velilerin katılımı ve destekleri ile  egemenliğimizin nişanesini yüreklerde hissedilen  gurur,onur ve mutlulukla taçlandırdılar.

Öğretmenlerimiz büyük özverili çalışmaları öğrencilerimizin istekleri ve velilerimizin destekleri ile muhteşem bir kutlama proğramı gerçekleşti.Proğramın sorunsuz ve keyifli geçmesine büyük katkı sağlayan başta okul Müdürümüz Hakkı ERDEMİR’e,okul idaresine,öğretmenlerimize,öğrenci ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Nis

Okulumuz İI Milli Egitim Müdürlüğümüzün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA121-SCH-000060640 referans numaralı Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında işbaşı izleme faaliyeti için Romanya'nın Timişoara şehrinde Şcoala Gimnaziala Nr.27 Timioara okulunda çalışmalarına başlamıştır. Okulumuzu temsilen Müdür Yardımcısı Durdu Mehmet Ateş ve Sınıf Öğretmenimiz Neslişah ORAL TOYTOK bir hafta boyunca proje kapsamında faaliyetler gerçekleştirecektir. arkadaşlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.

Mrt

Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Kitap Okuma Yarışmasında Dulkadiroğlu İlçemizde Öğrencimiz Ahmet Çağan ERKURAN 1.olmuştur

İlçede dereceye öğrencilerimize Başarı belgesi ve ödüllerini teslim ettik.Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Bugün yediden yetmişe herkesin aynı inanç ve heyecanla okuduğu, ezberlediği ve haykırdığı İstiklal Marşı’nın her mısrasında tarih, medeniyetin ortak değerleri, vatan ve bayrak aşkı bulunmaktadır. Merhum Akif’in kahraman ordumuza ithaf ettiği bu marş, milletimizin tüm fertlerinin aynı heyecan ve imanla verdiği İstiklal Harbi’nin manifestosudur. Marşımız, varlığımıza ve birliğimize yönelik her tehdit karşısında, “nazlı” ve “şanlı” hilâlin altında toplanmaya hazır milletimizin ortak vicdanı, yüreği ve iradesidir.

Okul olarak Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı bizi millet olarak bir arada tutan vatan,millet, bayrak,İstiklal ve İstikbal kavramların çocuklarımıza kavratılması amacı taşıyan İstiklal Marşı'nın Okuma yarışması düzenlendi..Tüm öğretmenlerimize ve dereceye giren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kitap, İnsana istediği zaman bilgi veren istemediği zaman odaları süsleyen bir araçtır.   Kitap, Kimilerinin duygularını anlattığı araçtır.   Kitap, Bazen vakit geçirmek için yazılan ve okunan bir şeydir kitap.   Kitap, Bazen de bazılarını hava atmak için kullanılan bir malzemedir.   Kitap, okumak, ilmin göstergesidir,   Kitap, okumak, azmin, sabrın ve öğrenme isteğinin göstergesidir.   Kitap, okumak bir milletin kurtuluş alametidir.   Kitap, insana konuşmayı öğretir.   Kitap, insana yazmayı öğretir.   Kitap, insana hayatı öğretir.   Kitap, insana insanı öğretir.   Kitap, hitap sanatını öğretir.   Kitap, bilgi saklamaz insandan   Kitap, hayat verir insana   Kitap, bir eğlencedir kimilerine göre   Kitap için bunların hepsini de söyleyebiliriz. BU DÜŞÜNCELERLE;Yaşar Gölcü İlkokulu olarak düzenlediğimiz kitap yardımını Şehit Ahmet Nar ilkokuluna ulaştırdık. Kampanya sürecine öncülük eden Zeynep Hocamıza,Gamze Hocalarımıza,Emine Hocamıza Burcu Hocamıza Harun ve Alim Hocalarımıza,öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Yeni İcatlar ihtiyaçlardan Ortaya Çıkmıştır. İnsanoğlu Hayal Kurmuş Sonra O hayalini gerçekleştirmek için çalışmış, Bu hayale öyle inanmış ki hayali gerçeğin önüne geçmiş.

Şbt

Okulumuzun 1 M sınıfı öğretmeni Ersin İLHANOĞULLAR: Kazanım robotik kodlama ve steam etkinlik atölyesinde öğrenciler sıradan bir ortamdan çıkıp yaratıcılığı güçlendiren tasarım ve üretim odaklı keyifli vakit geçirilebilecek  3d bakış açısını hedeflediklerini söyledi.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmetle ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Okulumuzun öğrencilerine trafik kurallarını öğretmek ve onlarda trafik kültürü oluşturmak amacıyla Trafik Şubeden eğitimenlerimiz tarafından eğitim verildi.

Ekm

Okulumuzda,ÇEDES Projesi kapsamında bu ayın konusu olan sevgi-saygı-nezaket temalı bir etkinlik gerçekleştirildi.Başta Elif KAPLAN öğretmenimize ve projede yer alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.